Wendy de Boer


Wendy de Boer is kunstzinnig pedagoog en coach en verzorgt kunstlessen, workshops en kunstzinnige therapie. Wendy studeerde in 2006 af als interieurarchitect aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag waarin zij gericht was op de ruimtelijke en zintuigelijke belevingswereld van het kind en studeerde 4 jaar op master niveau aan de Hoge school Utrecht, ecologische pedagogiek. 

Naast ontwerpen en tekenen verzorgde Wendy na haar afstuderen kunstprogramma’s en gaf culturele kunstzinnige les aan kinderen in achterstandswijken in Den Haag. Daarnaast werd zij onder de naam Wendysign ondertussen verantwoordelijk voor diverse huisstijlen en hield zij zich bezig met het ontwerpen van grafische patronen en productontwerp.

Van 2010-2020 ontwikkelde Wendy een eigen collectie postkaarten voor diverse gelegenheden. De fantasierijke en kleurvolle postkaarten tonen vrolijke tafereeltjes en invloeden van de seizoenen.
De kaarten zijn bij diverse (online) winkels nog steeds te bestellen en via Wendy zelf.

In 2018 lanceerde Wendy samen met Kim van Velzen-de Boer het fantasie-stimulerende tekenpapierconcept Een Papiertje! www.eenpapiertje.nl
Gerecycled tekenpapier dat de fantasie prikkelt en tekenen (zowel thuis als op school/ binnen therapie) laagdrempelig(er) en aandachtvol(ler) maakt.

In 2024 opent Wendy haar atelierruimte in LOOKatie364 (Kunstpost) Den Haag, boven winkelcentrum Mariahoeve. Waar zij kinderen maar ook jongeren en volwassenen samenbrengt, als individu kan coachen, ruimte biedt om door middel van kunstzinnige activiteiten te ontwikkelen, en vooral om plezier en ontspanning te ervaren.

Ik houd van (mijn) kinderen, ondernemen, dromen volgen, ideeën beantwoorden, geïnspireerd raken en geïnspireerd maken, gesprekken voeren, vragen stellen, meedenken, lezen en verdiepen, filosoferen, dagboeken bijhouden, postkaarten, brieven schrijven, poppetjes, hartjes, de kleuren van de natuur, mijn iPhone, ordenen, kinderboeken en fotograferen.

Samengevat:
Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.
Woont en werkt in Den Haag.
Moeder van 3 kinderen (14, 12 en 8)
Studeert, leert en ontwikkelt.
Stimuleert creativiteit.
Maakt (te) veel foto’s.
Houdt van kleur.
Vooral roze.
Tekent.
Onderneemt.
Onderzoekt.
Verdiept zich in menskunde, pedagogiek en schoolsystemen.
Heeft affiniteit met het gedachtengoed/ pedagogische visies van Maria Montessori en Rudolf Steiner.

Bekwaam – betrouwbaar – betrokken – inlevend – open – creatief

In bezit van HBO diploma / Bachelor of Design
Lesbevoegd x
Les bekwaam ✓
Ruime ervaring als vakdocent kunst ✓
Verzorgt inspiratie workshops ✓
In bezit van VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) ✓

Een gedachte over “Wendy de Boer

Plaats een reactie