Kunsttherapie

‘Kunstzinnig bezig zijn
maakt het hart sterk’
R. Steiner

Een kunstzinnig therapie traject of een eenmalige workshop kan inzichten geven en helpen bij het uiten van gedachten of gevoelens in een veilige en ondersteunende omgeving. 

Wendy geeft 1 op 1 sessies in haar atelier boven winkelcentrum Mariahoeve. Na een kennismaking en vanuit een specifieke hulpvraag start zij met een kunstzinnige ontspanningsoefening en passende activiteit, afgestemd op het individu en de behoefte. Een sessie kan direct helpen om stress te verminderen en meer grip geven op eigen ontwikkeling.

Kinderen

Kinderen kunnen om verschillende redenen naar kunstzinnige therapie worden verwezen, bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben op school, met sociale interacties of emotionele of gedragsproblemen vertonen. Kunstzinnige therapie kan nuttig zijn voor kinderen die moeite hebben om hun gedachten en gevoelens verbaal over te brengen en kan een uitlaatklep zijn voor zelfexpressie. Kunstzinnige therapie kan inzichten geven en helpen om moeilijke emoties zoals woede, angst en frustratie uit te drukken en te onderzoeken.
En ook ondersteunend zijn bij coördinatie en versterking van motorische ontwikkeling.

Sessies bij Wendy kunnen leiden tot een betere emotieregulatie bij het kind en een groter gevoel van controle over hun emoties.

Jongeren

Kunstzinnige therapie kan ondersteunend zijn voor jongeren die worstelen met zichzelf (identiteit) of angst en depressie.
Kunstzinnige therapie kan hen inzichten en ondersteuning geven bij keuzes. Bijvoorbeeld jongeren die zoekende zijn naar hun passie en pad.
Daarnaast kan kunstzinnige therapie voor jongeren een uitlaadklep zijn om tijdens de creatieve activiteit te kunnen praten over waar ze mee worstelen of over nadenken.
Dit kan zelfbewustwording brengen en een positieve uitwerking hebben op hun eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Wendy sluit haar therapie activiteiten graag aan op de interesses van jongeren. De sessies zijn oordeelloos en laagdrempelig.

Volwassenen

Volwassenen kunnen in kunstzinnige therapie een manier zoeken om met stress en angst om te gaan (bijvoorbeeld in verband met werk of relaties of emotionele gebeurtenissen in het verleden).

Ook wanneer volwassenen worstelen met stemmingswisselingen of veranderingen in hun leven kunnen zij kiezen voor kunstzinnige therapie om hun gevoelens te kunnen uiten en inzicht te krijgen in hun emotionele ervaringen of identiteit.

De sessies bij Wendy zijn laagdrempelig. Kunstzinnige ervaring is niet nodig! Het doel van de activiteiten is ontspanning bieden en inzichten krijgen.

Voorbereiding & kosten

Kunstzinnige ervaring is niet nodig bij deze vorm van therapie. Het is wel van belang dat de hulpvraag duidelijk is bij aanvang van de 1e sessie, waaruit we samen kunnen gaan werken. Waar loop je tegenaan of in welke richting zou je je emoties en gevoelens willen onderzoeken?

De kosten bedragen € 70,- inclusief materiaalkosten voor een sessie van 1 uur.

Na iedere sessie volgt een afstemming of er behoefte is aan een vervolgsessie.
Wendy kan na iedere sessie een inschatting maken of een volgende sessie ondersteunend of verdiepend(er) kan zijn en zal dit overleggen.

De kunstzinnige sessies worden helaas niet vergoed door de zorgverzekering.
Indien je niet in de mogelijkheid bent om de volledige kosten te dragen en toch graag gebruik wilt maken van de kunstzinnige therapie (voor jouw kind of voor jezelf), mag je contact opnemen, dan kijken we met elkaar wat er eventueel kan en mogelijk is.

Kunstatelier Wendy de Boer
Kunstpost LOOkatie364
Het Kleine Loo 364

Ingang aan de voorzijde van winkelcentrum Mariahoeve, vlakbij de tramhalte.
Het atelier is op de 1e verdieping en ouders kunnen in de tussentijd bijvoorbeeld boodschappen doen of iets gaan eten of drinken bij de lunchroom in het winkelcentrum.

E-mail:
post@wendydeboer.nl