Draaiboek Woningsdag

Na een heerlijke week met mooi weer en leuke (natuur) activiteiten voel ik veel zin en energie om aan het voorbereiden te slaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik geniet altijd van het voorbereiden van (kinder)feestjes. Het doet een beroep op mijn creativiteit en vindingrijkheid. Daarnaast kan ik enorm genieten van het voorbereiden van leuke dingen voor de kinderen. Te weten dat ik ze daar gegarandeerd mee ga verrassen of verblijden.
Morgen is het woningsdag. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 viert Nederland morgen koningsdag thuis. Wij hebben de oranje tompoucen in huis en in de koelkast staat een lekker koud biertje ingeblikt in oranje met het Wilhelmus erop (Grolsch).
We starten onze dag uiteraard om 10 uur met het zingen van ons volkslied (nog zonder bier dan uiteraard). Ik heb een draaiboekje gemaakt en wat activiteiten voorbereid.
Ik vind het leuk om deze dingen te delen in mijn blog, en evt ouders/ opvoeders op de valreep nog laagdrempelig te inspireren voor morgen? Vanavond iets voorbereiden kan natuurlijk ook nog!

Grabbelton
Gister pakte ik een doos uit met wasmiddel en andere productjes die ik had besteld bij @gingerfairynl en toen bedacht ik me al direct: ik ga de doos incl al het verpakkingsmateriaal recyclen/ omvormen naar een grabbelton voor mijn kinderen.
Gisteravond knipte ik een kroon uit de flap en de andere flappen knipte ik weg. Met wat goudverf maakte ik de rand en kroon goudkleurig. Met het verpakkingsmateriaal van de wasmiddelen (het groene zijdevloei op de foto) pakte ik wat cadeautjes in om te grabbelen, oa een edelsteen, tiny tony’s (chocolaatjes), een zelfgemaakte ketting van vilt en enkele dingen uit onze cadeaudoos*
*Ik heb een doos in een ‘geheime kast’ met wat speelgoedjes voor als we plotseling een feestje hebben of cadeautje nodig hebben, vaak belandden daar ook schoencadeautjes in die ik nog over heb van Sintperiode ed.
Morgen mogen de kinderen 2 x grabbelen!


Kroontjes knutselen & kleurplaten knippen
Uit oranje fotokarton (50x70cm) knipte ik kroontjes. Deze kunnen we versieren morgen en ook kunnen we aan de slag met oranje huisjes. Een lieve volger van @wendytekent deelde n.l. iets ontzettend leuks, zie foto. Dat inspireerde me om zelf morgen ook met de kinderen zoiets te gaan knutselen met de woningsdag-kleurplaat.


Kleedjesmarkt
Ook gaan we Nederlandse vlaggetjes zoeken in de tuin. Let wel, de vlaggetjes kregen een gratis roze mini streep cadeau van mijn lege cartridge (heerlijk imperfect en altijd liefde voor roze details).
Op de achterkant staan verschillende waardes/ bedragen. Met hun gevonden buit (vlaggetjes dus) kunnen zij na het zoeken wat bij mij komen kopen op een kleedje.
Zonder dat zij het weten heb ik wat dingen gekocht (vooral 2e hands, oa een r2-d2 (starwars) lego mini fig (voor 2,91 euro incl verzenden, jippie), ook via marktplaats: een houten kip van djeco die dochter al zo graag en lang wil ter decoratie voor op haar kamer, maar ook een bootje bij kleine ondernemer wonderzolder van greentoys voor kleuter, en mijn schoonmoeder bracht deze week nog een set stoepkrijt mandala tekenen langs, enz)
En dan vul ik het kleedje aan met gewoon bekend eigen speelgoed 😅
Ze zullen dus echt kunnen snuffelen op het kleedje en voor hén nieuwe dingen er vinden! Hoe meer vlaggetjes ze vinden en hoe meer waarde daarop hoe meer ze kunnen kopen! (Uiteindelijk is dat meer het idee dan hoe de spulletjes daadwerkelijk verdeelt worden straks natuurlijk)


Cupcake, tompouce en snoep
Bij koningsdag horen ook cupcakes en snoep! Wel graag diervriendelijk, dus vulde ik wat zakjes voor de kinderen met gelatinevrij snoep. Leuk om bijvoorbeeld na een spelletje te geven. Dat zien we wel. Uiteraard even een naamlabeltje erop gemaakt om verwarring evt te voorkomen.

Ik wens iedereen een heel fijne dag, met ontspanning, plezier, spel, beweging én het (her)vinden of (her)waarderen van iets moois (offline of online).


woningsdag 3

Kleurplaat Woningsdag 2020

Woningsdag kleurplaat 2020 Wendy de Boer Den Haag

klik op de link om de kleurplaat te downloaden

In deze corona-periode heb ik mijn blog oppakt om mijn (pedagogische) visie, ervaringen en inspiratie te delen in deze periode van thuisblijven.

Ik ben moeder van 3 kinderen:
Kleuter (4) Vrije school onderwijs, kleuterklas
Zoon (8) Montessori onderwijs, middenbouw (groep 4)
Dochter (10) Vrije school onderwijs, klas 5 (groep 7)

Kleurplaat voor kinderen die nu thuis werken en leren! Klik hier

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s