Woningsdag 2020 (kleurplaat)

Maandag is het Koningsdag en zullen gezinnen in Nederland deze nationale feestdag thuis gaan vieren. Wij zelf zullen de dag gaan beginnen met het hijsen van de vlag en zingen van het volkslied om 10 uur.

Invulling woningsdag
Ik ben al begonnen met het bedenken van wat spelletjes die we in de woonkamer of in de tuin kunnen doen. Misschien maak ik een parcours en zoektocht in de tuin naar Nederlandse vlaggetjes (á la paaseieren zoeken). Daarnaast hoort bij deze dag ook het tellen (en daarmee het rinkelende geluid) van kleingeld en zal ik een kleedje inrichten waar de kinderen bij mij iets mogen ‘kopen’. Ik stal gewoon wat van hun eigen speelgoed uit en heb een aantal dingen die zij graag willen hebben gekocht (2e hands) via marktplaats. Ook heb ik bij een kleine webwinkel (in het kader van: support small business!) iets gekocht van gerecycled plastic voor onze kleuter.
Bijna alles is al binnen via postnl. Ik vermoed dat de kinderen op zullen kijken omdat ze straks op het kleedje wat dingen zullen vinden die ze stiekem zo wensen. En dat is vaak het idee van de vrijmarkt, lekker snuffelen en hopen te vinden waar je naar verlangt.

Ook haal ik natuurlijk wat lekkers bij de bakker en trekken we onze oranje tenues aan (passen we die allemaal nog)?

Speciaal voor alle kinderen heb ik een kleurplaat getekend. Leuk om ’s ochtends klaar te leggen met wat mooie potloden bij het eten van een oranje tompouce.
Woningsdag kleurplaat 2020 Wendy de Boer Den Haag

In deze corona-periode heb ik mijn blog oppakt om mijn (pedagogische) visie, ervaringen en inspiratie te delen in deze periode van thuisblijven.

Ik ben moeder van 3 kinderen:
Kleuter (4) Vrije school onderwijs, kleuterklas
Zoon (8) Montessori onderwijs, middenbouw (groep 4)
Dochter (10) Vrije school onderwijs, klas 5 (groep 7)

Kleurplaat voor kinderen die nu thuis werken en leren! Klik hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s