De laatste loodjes én bijna vakantie

Het ontbrak me 2 weken aan zin, energie en tijd, om mijn blog bij te houden. In de eerste weken was alles nieuw, de omschakeling ontzettend interessant maar ik merkte dat ik meer tijd nodig had om bij te komen, om mijn werk weer op te pakken.

Ik heb 3 weken geleden een ontwerp gemaakt voor een Stay Home-kaart en werd gevraagd om aan de sluiten als ontwerper bij Raamtekening. Ik kreeg het in die periode plotsklaps druk met het verwerken van inkooporders van mijn verkooppunten en het verzenden van Stocksale-verkoop. Ontzettend leuk en fijn, want ik merkte dat mijn ideeen zich enorm hadden opgehoopt in mijn hoofd en handen. En het uiten van mijn creativiteit werkt positief in op mijn stemming en mijn energielevel steeg er ook door.

In de afgelopen periode was mijn zusje jarig en hebben we met elkaar een boekje gemaakt (bestaande uit allemaal Papiertje Circle’s, versierd, beschreven of met een mooie tekening) en ook mijn schoonvader was jarig, waar we natuurlijk cadeautjes voor bestelden en ook iets voor maakten. Ik stuurde mijn oma weer een aantal kaartjes via Greetz en maakte post voor mijn moeder, zusje en vriendinnen. Allemaal dingen waar ik enorm van geniet.


Daarnaast ging het schoolwerk allemaal door. We vonden steeds meer een ritme en besloten ook om te proberen het werk allemaal voor de lunch zo goed als af te hebben. We maakten kijkdozen in het weekend, paasmandjes nav een werkbeschrijving in de kleuter klassenapp, deden schrijfoefeningen via youtube…

Cavia begrafenis
En er waren ook verdrietige momenten. Zo overleed onze lieve langharige cavia Sif. Het ging vanaf half maart al niet zo goed met hem. Sif komt uit de opvang, we weten dus niet precies hoe oud hij is. Wel weten we dat als er iets met cavia’s is in hun gedrag, het vaak al te laat is om er iets aan te kunnen doen. Cavia’s zijn erg knap in het verbergen van hun ongemak of ziekte. Zodra ze het wel tonen is het dus vaak al te laat om nog iets voor ze te kunnen betekenen. Sif trok zich terug, at geleidelijk steeds wat minder. Zijn nagels en tandjes leken goed, we gaven hem nog extra vitamines in het water, hij leek geen pijn te hebben. Misschien was het gewoon zijn oude dag en trok het leven langzaam uit hem. De laatste avond hebben Bas en ik nog even bij hem gezeten, hem vooral met rust gelaten, niet aangeraakt, maar wel lief tegen hem gesproken. De volgende ochtend heeft dochter hem nog geaaid. We startten met school na de tuinwandeling, met de spreuken (oa dagelijks ‘Ik zie rond in de wereld’) en vlak daarna ontdekte Bas dat Sif was overleden. Misschien wel tijdens de spreuk van Ian (”… Engel van mij, zorg steeds voor mij… dag en nacht, vroeg en laat, tot ik met u naar de hemel toe ga… ”). We hebben het huiswerk afgemaakt en Sif nog even ‘laten liggen’. Daarna een doosje gepakt, en na de lunch hebben we hem plechtig begraven, vlakbij Cremetje, Piti, Bobbie en Fluffy. Een cavia-kerkhof. 3 van de 5 cavia’s (de laatste 3) kwamen allemaal uit de opvang, we hebben ons best gedaan. Sif was een prachtig dier, dominant, een einzelgänger. Dochter mocht zijn kapsel bijhouden.

DHRM2758

R.I.P Sif

6 weken thuis
Inmiddels is de 6e week van de corona-periode thuis(onderwijs) aangebroken. We zijn nog steeds gezond (mede door zo veel mogelijk écht thuis te blijven) en als ik terugblik zie ik veel pieken maar ook diepe dalen.
Er is nog steeds veel om over na te denken. We zijn op scherp gezet. Prioriteiten stellen voelt nu al gemakkelijker en de lockdown relativeert me en doet me verheugen op de keuze die ik heb gemaakt voor het starten van een studie na de zomer.


De scholen zullen 11 mei weer opengaan, wellicht deels. Ik verheug me er niet persé op om de kinderen weer weg te mogen brengen. Maar ik gun hen wel hun leeftijdsgenootjes en groepsniveau. Dat zij alle drie in ieder geval hun in de ochtenden misschien, weer aangesproken worden op hun niveau en niet hoeven te dealen met een zoekende moeder of vader, met echt de allerbeste intenties. Ik kan mij voorstellen dat zij snakken naar hun toegewijde juffen en meester.

De laatste loodjes én bijna vakantie
We gaan deze 6e schoolweek met volle moed en het laatste restje flexibiliteit en energie afmaken en een zonnige meivakantie tegemoet. We zijn deze week al begonnen met wat meer de natuur opzoeken. Waar we in de eerste weken nog erg braaf zoveel mogelijk in de tuin vertoefden verrijken we onze dagen momenteel weer wat meer met wandelingen in de omgeving.


We starten met Koningsdag thuis: Woningsdag, met het kleuren van een kleurplaat, spelletjes thuis en de kinderen mogen tussen hun (eigen) uitgestalde speelgoed snuffelen op de kleedjesmarkt die ik ga opzetten in de woonkamer. Verder hoop ik wat leuke uitjes te kunnen maken met elkaar in onze natuurrijke omgeving. Er is zoveel te doen en te ontdekken in het Groene Hart, aan zee en in de Haagse parken.
Ook komt er een fotograaf en journalist bij ons thuis langs. Daarover later meer.


Bovenal hoop ik eind mei mijn oma in het zorgcentrum weer te mogen bezoeken. Voor nu is het meest belangrijk haar gezondheid en veiligheid.

In deze corona-periode heb ik mijn blog oppakt om mijn (pedagogische) visie, ervaringen en inspiratie te delen in deze periode van thuisblijven.

Ik ben moeder van 3 kinderen:
Kleuter (4) Vrije school onderwijs, kleuterklas
Zoon (8) Montessori onderwijs, middenbouw (groep 4)
Dochter (10) Vrije school onderwijs, klas 5 (groep 7)

Kleurplaat voor kinderen die nu thuis werken en leren! Klik hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s