Harmonie in de tent

Na mijn offday had ik vanmorgen ontzettend veel zin om iets vrolijks te doen met de kinderen. Iets eenvoudigs gezelligs zonder enig doel of diepgang. We beplakten met z’n viertjes rozijnendoosjes aan tafel, terwijl Bas voorbereidingen trof voor het verschonen van het kuiken-verblijf.


Huiselijk dagje
Na het knutselen deden we met elkaar wat huishoudelijke zaterdagse taken. Bas had om 9.00 uur ook weer een nieuw schoolpakket opgehaald voor zoon, dat ik doornam. Ik vond/ vind het behoorlijk veel. We gaan eens zien of het in de praktijk haalbaar is om alles uitvoerig en met volledige aandacht te doen.
Ik heb de schooltafel weer opnieuw geordend en wat spulletjes opgeruimd, zo ook de cadeautjes van het verjaardagsfeestje vorige week en Bas haalde de slingers weg.

Na de lunch werkte Bas in de tuin en ik in mijn kantoor aan het vertalen van de kleurplaat. Ik heb inmiddels de kleurplaat in 8 talen online gezet. Ken jij gezinnen, webwinkels of ondernemers in het buitenland, die het leuk vinden om de kleurplaat te delen, downloaden, verzenden / printen, schroom dan niet om hen de link van dit blog voor te sturen! De kleurplaten staat er in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Spaans, Italiaans en Portugees op.


De kinderen leken heel zoet te spelen maar er ontstond ineens vurige onenigheid wat even moest bekoelen en ook begeleiding van ons vroeg. Zoon zat boos op zijn kamer. Een opsplitsing was even nodig om te herstellen. Dochter las rustig in haar boek van school (‘Alleen op de wereld’) en kleuter wilde graag Dierendorpje verhaaltjes/ liedjes luisteren via spotify. Echt ontzettend leuk en zoet zijn deze verhaaltjes.

Live-video
insta Na een staakt het vuren was er weer harmonie in de tent en kon ik me even terugtrekken om een live-video op te nemen. Dit deed ik voor het eerst. Ik heb een soort samenvatting verteld over de blogs en hoe wij als gezin onze dagen invullen, waar wij over nadenken en waarom ik openhartig durf te zijn. Ik had 33 kijkers, waaronder mijn zusje en Bas, die vanuit de woonkamer binnen mee keek en waar ik stiekem ongelooflijk zenuwachtig van werd, toen ik merkte dat hij was ingelogd.

Vlak na de live-video hoorde ik mijn schoonmoeder roepen. Zij stond samen met mijn schoonvader met een mooie grote bos bijzondere lentebloemen in de voortuin.  Ik bood hen koffie/ thee aan. Op 2 meter afstand zittend van elkaar hebben we in de tuin gepraat met elkaar. Delen is fijn in deze tijd. Zij proberen er in deze tijd toch nog regelmatig even op uit te gaan (in de natuur). Bas is ontzettend trots op onze tuin en plaatste een foto:

Het weekend voelt echt als weekend. We hebben het schoolwerk gelaten voor wat het is en doen heel andere dingen dan op weekdagen. Ik ben blij dat we onze schooldagen structureel en streng hebben aangepakt, waardoor we nu echt weekend kunnen ervaren.

Post van oma, een kwetsbare oudere van 88
Rond 17 uur checkte ik de brievenbus en lag er een kaart van mijn oma van 88. Zelfgemaakt! Ik belde haar gelijk op. Ze heeft de kaart gister in elkaar geplakt zelf in haar woongroep in het zorgcentrum waar ze sinds kort woont. Supertrots op haar, mijn oma is meer van het breien dan het knutselen.
Ik ben zo dankbaar dat zij een plek kreeg toegewezen, en vlak voor de corona-crisis in het zorgcentrum kon trekken. Er wordt nu voor haar gezorgd en op haar gelet. Dat is voor mijn familie echt een opluchting, hoewel het natuurlijk vanwege de strikte maatregelingen niet mogelijk is om haar te bezoeken. We kunnen bellen en ik stuur haar regelmatig een fotokaart via Greetz. Met zoals deze week: foto’s van de kuikentjes. Ik hoop dat ze er van geniet deze te ontvangen…

In deze corona-periode heb ik mijn blog oppakt om mijn (pedagogische) visie, ervaringen en inspiratie te delen in deze periode van thuisblijven.

Ik ben moeder van 3 kinderen:
Kleuter (4) Vrije school onderwijs, kleuterklas
Zoon (8) Montessori onderwijs, middenbouw (groep 4)
Dochter (10) Vrije school onderwijs, klas 5 (groep 7)

Kleurplaat voor kinderen die nu thuis werken en leren! Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s