Gebroken hart 💔

Gisteravond ging ik met verdriet en teleurstelling in mijn lijf slapen. Hoewel ik een lange nacht maakte kon ik niet opstaan. Openhartig postte ik begin van de middag over mijn ochtend op instagram.

27 maart gebroken hart
Het leven is niet altijd gefilterd en gezellig. Ik ben eerlijk en durf te delen dat het gisteravond moeilijk en verdrietig voor mij was. Belast. Beperkt. Bekritiseerd.

Ik ben ook maar een mens. En ik doe ook maar wat.

Deze periode, ik vind hem fantastisch maar ook intens. Ik zoek naar mijn me-time en momenten waarin ik mag uitademen… De kinderen gaan goed, vermaken zich. Worden uitgedaagd. Kunnen veel de tuin in. Natuurlijk maken ze wel eens ruzie. Of zijn elkaar beu. Dat lossen we op. Ruzies tussen B en mij vragen om goede gesprekken. Rust en tijd om van te helen. Het hoort erbij in een relatie. Ik ben daar graag open over, omdat het er ook bij hoort!
Laat een 💔 achter in reactie als jij ook tenminste 1x in de afgelopen 2 wk ruzie hebt gehad met je partner. Ik ben niet de enige, toch? Als we maar kunnen blijven praten en verzoenen! Dat is het leven… #coronatijd #eerlijk #gezin #nomakeup #bijkomen #hsp #blog

Ik kreeg al snel meer dan 10 gebroken hartjes onder mijn bericht.
En berichtjes dat ik zéker niet de enige ben. Verdriet hoort erbij, juist nu. Het voelt helend om ook dáár over te delen.

Palm-pasen
Heel dankbaar ben ik dat Bas de dag over de grote lijn overnam met de kinderen. Ze hebben heel leuk ’s ochtends met takken uit de tuin palm-paas-stokken versierd met crêpe-papier en daar de gebakken broodhaantjes (van gister) opgezet. Met stok vertrokken zij (zoals ik ook altijd doe) via de voordeur, via de zij tuin, al zingend naar de achtertuin naar ‘school’. Ik kon alleen nog maar meer huilen in bed, dat het me niet lukte er bij te zijn. Bas deed ook de begeleiding van de schoolprojecten.
’s Middags zag ik hoe ver dochter ineens was gekomen met haar werkstuk over het ei. Trots op haar. En Bas deed met kleuter de #papiertjecircleseizoenenopdracht

Kleurplaat in Frans
Gisteravond kreeg ik het verzoek van Chouchous of ik de kleurplaat wellicht ook in het Frans kon maken. Zij wilde de kleurplaat dan graag gaan verspreiden in Frankrijk onder de Franse kinderen die thuis zijn. Superleuk natuurlijk. Toen ik uitgehuild was en met Bas redelijk verzoend was, ben ik achter mijn pc gekropen om de kleurplaat aan te leveren met de tekst: En ce moment, j’apprends et je joue à la maison…

kleurplaat FR

De middag heb ik niet veel gedaan. Behalve fijn naar de kuikens gekeken en even met mijn gezicht in de zon gezeten.
Eerder deze week deed ik een bestelling bij Kinderboekwinkel In de Wolken in Voorburg. Onze favoriete lokale kinderboekwinkel, die helaas ook vanwege de corona gesloten is, en alleen afhaaltijden hanteert. Ik wilde de boeken graag in huis hebben en geven aan de kinderen, maar vanwege mijn opgezwollen ogen en fysiek zwakke lijf, was Bas zo lief om op de motor de boeken op te halen.
Het deed me opbloeien om de mooie boeken te zien en ik heb in mijn kantoor even de rust gepakt om in ieder boek iets te schrijven. Op iedere 1e bladzijde van het boek schreef ik iets aan de kinderen. Ik koos namelijk voor ieder een boek uit. Het voelde heel bijzonder. Ik noteerde uiteraard ook de datum en schreef over het thuisonderwijs en deze ‘corona-periode’.
Zullen zij over een jaar of 30 dit boek uit hun kast nog pakken (of is alles dan digitaal? nee toch!) en wellicht voor lezen aan hun kind? En dan de tekst zien die ik schreef en terugdenken aan deze tijd. De tijd dat we kuikens namen, zij thuisonderwijs kregen, hun vader een kippenhok bouwde in de tuin en hun moeder soms jankend door het huis zwierf? 😉

Na het eten (spruitjes!) hebben we boekjes gelezen, muziek aan gehad en nog even opgesplitst. Zoon en ik in mijn kantoor Duck World spelen (hij) en post schrijven (ik). En Bas en dochter keken een halve film. Kleuter ging voldaan slapen.
Morgen weer een dag!

In de komende periode wil ik mijn blog oppakken om mijn (pedagogische) visie, ervaringen en inspiratie te delen in deze periode van thuisblijven.

Ik ben moeder van 3 kinderen:
Kleuter (4) Vrije school onderwijs, kleuterklas
Zoon (8) Montessori onderwijs, middenbouw (groep 4)
Dochter (10) Vrije school onderwijs, klas 5 (groep 7)

Kleurplaat voor kinderen die nu thuis werken en leren! Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s