Tijd voor toekomstkunde!

In navolging op mijn vorige blog over o.a. de stróóm aan thuis-tips kan ik het toch niet laten om 1 top-tip te delen. Ik ben hier zo enthousiast over!
Er is heel veel keuze qua onderwerp en sluit zeer nauw aan bij het interesse gebied van waarschijnlijk ieder kind. Daarnaast vermoed ik dat de meeste onderwerpen ook zeer interessant zijn voor onszelf! Omdat ze bewust maken en heel leerzaam zijn.

Toekomstkunde?
Op deze website van WNF kun je súperleuke werkbladen downloaden en printen.
Dit alles onder de naam Toekomstkunde!
Er zijn werkbladen én handleidingen (incl antwoordblad voor ons als ouder/ opvanger) voor kinderen uit groep 5/6 (klas 3/4) en voor kinderen uit groep 7,8 (klas 5/6). Zij kunnen grotendeels zelfstandig aan de slag en leren ondertussen over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren.
Dit is misschien heel welkomen afwisseling voor kinderen die vooral taal en rekenopdrachten hebben gekregen voor thuis en met knutselen niet volledig in hun leerbehoefte worden voorzien.
toekomstkunde

Er is heel veel keuze!
Als je naar de site gaat, zul je zien dat er héél veel lessen te vinden zijn. Ik zou zeggen, maak gewoon een keuze waar je oog het eerste op valt. En print de bladen uit. Het staat allemaal heel duidelijk aangegeven wat je nodig hebt per les.

Wij gaan als eerste maar eens met de neushoorn les 3 aan de slag!
Ik vond deze week in oude magazines van o.a. Blijdorp én WNF al wat plaatjes en artikelen over dit dier. Dus dat komt ontzettend leuk uit. Ik heb de werkbladen en tijdschriften íncl playmobil neushoorn al klaargelegd.

neushoorn

To be continued…

Tot slot
In de nieuwsbrief van WNF staat een leuke oproep om mee te doen aan een tekenwedstrijd. Dit is leuk voor kinderen vanaf een jaar of 7/ groep 4.
Kinderen kunnen hun inzending mailen.
Ik plaats hieronder de oproep:

Maak een stripverhaal

olifanten

Soms komen olifanten naar de stad, omdat er in de natuur niet genoeg te eten is. Mensen in de stad vinden het gevaarlijk als de olifanten in hun buurt komen. Maar olifanten laten zich niet zomaar wegjagen. Laat je kind een stripverhaal maken van minstens 6 plaatjes, over een olifant met honger in een stad waar veel voedsel te vinden is. Gaat het lukken om het probleem op te lossen? We zijn benieuwd naar alle stripverhalen. Stuur ze in naar inzending@wwf.nl!

In de komende periode wil ik mijn blog oppakken om mijn (pedagogische) visie, ervaringen en inspiratie te delen in deze periode van thuisblijven.

Ik ben moeder van 3 kinderen:
Kleuter (4) Vrije school onderwijs, kleuterklas
Zoon (7) Montessori onderwijs, middenbouw (groep 4)
Dochter (10) Vrije school onderwijs, klas 5 (groep 7)

Kleurplaat voor kinderen die nu thuis werken en leren! Klik hier

Dit blog heb ik uit eigen initiatief geschreven, vanuit enthousiasme en omdat ik het WNF een warm hart toe draag.
wnf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s