Ik ga op reis en ik neem mee…

Een vakantie, uitstapje / autorit bereid ik voor. Activiteiten in de zomer bedenk ik ook graag van te voren. In de aanloop naar de zomer maak ik een lijst met plekken waar we graag heen willen gaan, of uitstapjes die we willen doen. Ook heel handig om op terug te vallen als je even geen inspiratie hebt of twijfelt met elkaar over de dag(besteding).


Vakantie
Begin juni 2019 vlogen wij naar Portugal. Ik bereidde een aantal dagen van te voren een compact tasje voor. Wat ik eenvoudig in mijn rugtas kon schuiven en in het vliegtuig zou kunnen inzetten wanneer de verveling toe zou slaan. In het tasje stopte ik o.a. mini-Papiertje!s om op te kunnen tekenen, een houten tol van Goki, een electro spelletje dat we eens gratis ergens bijkregen (en had bewaard) en kleine ingepakte cadeautjes / vakantie vriendjes (Hatchimals, om onderweg open te maken).
Op vakantie werden daar leuke dingen mee gespeeld. De Hatchimals werden bad-vriendjes en kregen mooie schelpwereldjes. Deze plastic (helaas) figuurtjes zijn klein en vrolijk en namen niet veel plek in beslag. Ze gingen in een versierd blikje mee terug naar Nederland.

Op schoot

Inmiddels is het augustus en zijn wij gezegend om nog een keer weg te gaan. Dit keer een auto-vakantie. Een lange autorit wil ik als moeder graag goed voorbereiden. Wij nemen geen iPads of tablets mee voor onderweg, maar proberen ”zoals vroeger” de kinderen gewoon bezig te houden. Ik zorg sowieso altijd voor een verrassingstasje dat ik bij mijn voeteneind zet, waar ik dan ieder uur (ongeveer) iets uit te voorschijn tover. Daarnaast hebben zij een eigen tasje (zie hieronder: van Cheeky Kids collectie 2018, USA) naast zich staan of bij hun voeteneind met wat speelgoed of een knuffel.


Een week voor vertrek zag ik in de instagram-stories van een vriendin ook iets heel handigs voorbij komen. Een schootkussen met gleuf voor een iPad. Ik was benieuwd naar haar ervaringen en leende zo’n ”laptray” (zonder gleuf, maar wel met opstaande rand) van mijn schoonouders.
We hebben deze laptray getest en de kinderen waren direct ontzettend enthousiast. Ook dochter van bijna 10, vond het comfortabel om op schoot te voelen. Het heeft ook wel iets ”omhullends” / beschermends zo’n zacht kussen over je heen tijdens het rijden.
op reis
Ik bestelde voor de kinderen ieder een laptray online en koos natuurlijk zorgvuldig voor ieder kind een leuke print uit.  Wat zal dat gezellig zijn, een eigen vrolijke tray in de auto. Een investering. Waar ik vroeger een draagzak kocht voor op reis of een opvouwbare kinderstoel, bestelde ik dit jaar dus laptrays voor mijn kinderen.
Als moeder geniet ik van deze voorpret. Naast het aanschaffen van de laptrays heb ik ook bewust een selectie gemaakt van ”onderweg-spulletjes”.

Speelgoed voor onderweg (9,7 en 4 jaar)
Voor dochterlief van bijna 10, pakte ik wat diertjes van playmobil (onverwoestbaar en handzaam formaat) in. In combinatie met wat tastbare onderdeeltjes om mee te combineren, zoals wat gekleurd lintwol, een stukje van een boom en een stukje schelp, in combinatie met de Grimms-bakjes en zelfs ook een lavendel-geur-zakje van Kleur & Zijde. Een wollen lapje dat mijn oma heeft gebreid. Zij kan hier heerlijk mee rommelen onderweg. De spulletjes vasthouden, een tafereeltje maken of gewoon fijn even een verhaal mee maken.
Daarnaast heb ik ook de opdrachtenkaarten: Vakantieklets! van Gezinnig mee voor haar en een kleurpotlodenblik met kleurplaatjes.

op reis 04.jpg
Voor ons kind van 4 een Pippo-vakantieboek met kleurtjes, welke hij kreeg voor zijn verjaardag onlangs van een lieve vriendin. Perfect om even te bewaren voor onderweg. En een duplo-auto met wat blokjes en een giraf (1 van zijn favoriete dieren).

op reis 05
En tot slot een Donald Duck Junior (lezen) en een Deltas-blok (rekenen) voor ons middelste kind (7) met een nog ingepakt presentje voor de vakantie (zaklampje).

Ik hoop dat we na de vakantietijd ook nog plezier zullen beleven aan de laptrays. Bijvoorbeeld eens als we buiten een broodje eten of gewoon fijn op bed.
Het biedt comfort en gezelligheid!

op reis 07

Geschreven vanuit enthousiasme en zonder commerciële bedoelingen. Ik werd niet gesponsord. Ik vind het leuk om vondsten te delen en opvoeders te inspireren.

In een zoektocht naar wat mijn precieze doel is onder de mensheid/ op deze wereld en wat mij drijft en het meest voldoening brengt, ontdek ik dat ik graag observeer, leer en op zijn tijd mijn eigen ervaringen wil delen. Wil inspireren. Ik vind het fijn om het ouderschap in het dagelijks leven vrolijk vorm te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s