Wees lief voor water

Vorige week was ik bij de lancering van de nieuwste waterfles van dopper.
De zogenaamde Dopper Insulated, ofwel een dubbelwandige dopper met thermos functie. Met meer dan 300 mensen bracht ik een toast uit aan zee en schonk mijn gloednieuwe dopper leeg aan zee…

Schoon drinkwater, of water om mee te wassen. Het klinkt cliché maar voor ons is het in Nederland zo vanzelfsprekend. Water helpt ons om gezond te blijven. Door ons ermee te wassen maar ook om het te drinken. Ik leerde mijn kinderen al vanaf 6 maanden om water te drinken. De ‘smaak’ van water te waarderen en ook water-momenten te koesteren. Het bad vol laten lopen en genieten van de warmte ervan. Plantjes water geven met een gietertje en daarmee de natuur mogen voeden. Water is zoiets moois, en bijna magisch. Water doet groeien en onderhoudt. Water heelt en verbindt. Het brengt ons samen, in zwembaden, aan zee.

 


Anno 2018 ontkomen we niet aan de informatie dat de walvissen te weinig voeding hebben, dat zeedieren beknelt worden door plastic en er een gigantische hoeveelheid aan afval drijft in onze oceanen.
Ik denk dat het belangrijk is dat we spaarzamer om moeten gaan met het water wat we zo lief hebben. Dat we voorzichtiger gaan zijn met plastic. En liever kiezen voor natuurlijke producten en materialen. Dat we proberen om single-use* items te mijden. En dat we bewust(er) worden in alles wat we consumeren.

Dopper bestaat (al) 9 jaar maar is sinds de afgelopen 4 jaar pas écht populair. De drinkfles duikt overal op en het gebruiken van een dopper of ander merk hervulbare fles wordt steeds meer vanzelfsprekend. Waar het in den beginne nog een bepaalde lifestyle was om een drinkfles te hervullen, is het nu bijna een no-go als je nog met een weggooi-flesje aan komt zetten.

IMG_2696

Vorige week werd in Zandvoort de nieuwe waterfles van dopper onthult. Een prachtige waterfles in de kleuren Steamy Pink en Glacier Grey. Ik ben eerlijk, ik houd van kleur en de grijze vind ik minder. Toch kan ik mij voorstellen dat de mannen onder ons liever voor grijs kiezen dan lichtroze.
Groot voordeel van de thermos variant is de smaak van het water erin. Ik heb de fles nu een aantal dagen getest en het water blijft heerlijk koel. Nog prettiger vind ik misschien dat het water geurloos blijft en zuiverder van smaak. Ik was dolblij met mijn oldschool roze dopper, maar ga nu trouw blijven aan mijn nieuwe water-buddy. Met een fijne waterfles in bezit leer ik water nog meer waarderen.
Overigens is er van beiden kleuren ook voor 5 euro extra een grotere variant te koop.
De 580 ml dopper.

dopper 04

We hebben als mensheid nog een lange weg te gaan. Er is zoveel wat ons water, onze zuurstof, ons milieu verstikt en doet verdwijnen.
Uiterst eerlijk denk ik dat we al te ver zijn gegaan als mensheid, maar we mogen de hoop niet opgeven. Ik geloof erin dat wij de nieuwe generatie, onze kinderen kunnen opvoeden met vanzelfsprekendheid om  dankbaar(der) te leven met de natuur. Hoe meer we elkaar ”aansteken”, hoe liefdevoller we kunnen zijn voor onze planeet.
Ik ga een poging wagen en hoop mijn 3 kinderen te leren zorgvuldiger te zijn met ons milieu dan ik heb geleerd te zijn als kind.
Samen kunnen we een verschil maken. We zijn al goed op weg. Ben jij lief voor water?

* (plastic) producten zoals mineraal-water-flesjes die je koopt en ‘maar’ 1 keer gebruikt

foto’s: PR & tomdoms.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s