Verjaardagsring

Zo grappig, we kregen van de SNSbank een kaart voor onze zoon met daarop een spelletje en een feit. De feit beschreef dat het in Duitsland traditie is dat kinderen een houten ring krijgen met kaarsjes en stekertjes met figuren.
De bank weet waarschijnlijk niet dat deze traditie al jarenlang naar Nederland is overgewaaid want ik zie bijna dagelijks in mijn tijdlijn ringen voorbij komen!
Leuk om er nu iets over te vertellen.


Wij hebben een eenvoudige blank houten ring met 12 gaatjes. Inmiddels hebben we alle cijfer-stekers en een heel mooie verzameling figuren, van regenboog tot vos en van pinquin tot dennenboom. We de ring toe bij de verjaardagen van de kinderen, soms ook met advent (december) en ook weleens als we aftellen (bijvoorbeeld als manlief in het buitenland is). Dit voorjaar werd onze zoon 6 en heeft onze dochter de houten ring van Grimms opgemaakt voor haar broertje.
Ze zette de kaarsjes om en om met dieren (vanwege het dierenredders-thema #diegofeestK) en in het midden de 6e kaars voor zijn nieuwe levensjaar.

karel 6 ring
Bij iedere verjaardag koop ik wel een nieuw stekertje. Dit keer is de dennenboom en de schildpad nieuw. De kaarsjes kocht ik vaak voor ieder feest ook helemaal nieuw maar daar ben ik mee gestopt, we branden nu gewoon de stompjes op, want licht is licht!


Soms leg ik nog edelstenen, schelpjes, glitters of een mooi lapje, kabouter of ander figuurtje bij de ring. Er zijn zoveel variaties mogelijk en de kinderen zijn altijd weer benieuwd hoe de ring er dit jaar uitziet. Maar misschien vind ik het nog wel het allerleukste om zelf klaar te zetten, met aandacht samen te stellen. Leuker dan ballonnen blazen.

Toen mijn dochter een rapunzelfeest kreeg, kocht ik nog speciaal paarse kaarsjes. In een handomdraai past de ring met een gele zon en wat andere figuren al gauw bij een thema. Als je maar zorgvuldig kiest en afstemt. En dat is juist waar ikzelf zoveel plezier en uitdaging in beleef.

IMG_2742

Ik hoop dat de ring & stekers nog jaren met ons meegaan!
Want niets is vol voldoening en liefdevol in het leven als aandacht aan elkaar schenken en licht creëren.

160710 ian 1 jaar W (33)
DSC06233

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s