Secondhand Avent!

IMG_6231.JPGAdvent is een tijd van verstilling, voorbereiden op het licht van kerst en ook een tijd van ontvangen en tevredenheid.
In 4 fases, van het mineralenrijk tot de planten, daarna de dieren en mensen.
Dit jaar zijn wij veel bezig met dieren, regelmatig bezoekjes aan de dierentuin, lezen in boekjes over dieren, en spelen met dieren (hout & playmobil), dierenverblijven maken op het speelkleed en dus een mooi thema om het dierenrijk aan te houden als thema voor Advent…
Ik schrijf dit blog vroeg in het jaar om eventueel andere ouders te mogen inspireren 😉 


In 2013 maakte ik zelf een advent kalender (en schreef hier een blog over). Ik beplakte luciferdoosjes met mooi papier uit vintage (sprookjes)boeken en ansichtkaarten.
Ieder jaar vul ik de doosjes met kleine schatten, soms iets lekkers, en eigenlijk iedere dag wel iets anders. Soms bijenwaskrijtjes, edelsteentjes, een zeepje, gelukspoppetje, klein ander speeltje, ik verzamel het hele jaar door kleine goodies om erin te stoppen.adventkalender 2013 wendydeboer.jpg
Dit jaar een beetje anders
Vorig jaar zagen de kinderen bij anderen zo’n kant en klare koop-kalender en laatst vroegen ze of zij ook eens zo’n lego of playmobil kalender mochten met advent. Hun verzoek inspireerde mij! Ik houd van duurzaam en bedacht om via marktplaats wat 2e hands playmobil op de kop te tikken om de kalender voor dit jaar mee te vullen!
Een mooie tussenweg. Ik vind namelijk niet álle playmobil even mooi en 2e hands kun je zelf een selectie maken wat je koopt en een setje samenstellen hoe je het zelf als ouder voor je ziet.


Van alles drie
Dit jaar is ons jongste kind 2,5 jaar tijdens Advent en iets bewuster van alles. Waar ik vorig jaar nog gewoon 2 cadeautjes per dag in de kalender stopte, kies ik dit jaar voor 3 presentjes. Omdat ik ‘playmobil’ en ‘dierenrijk’ als thema aanhoudt verzamelde ik de afgelopen weken op marktplaats wat diertjes en vond er van heel veel 3!
Bij ongeveer 4 mensen heb ik wat diertjes overgenomen, omdat het gaat om lichte en kleine items waren de verzendkosten niet zo duur. De spulletjes werden allemaal netjes verzonden en ik heb alles goed gewassen en gedroogd en setjes gemaakt.
(ik zocht voornamelijk op termen als: playmobil bosdieren’ of ‘losse dieren playmobil’.


Landjes
Als finishing touch en extra speel-element stopte ik her en der in de kalender ook wat zelfgemaakte ‘landjes van vilt.
25 dagen, dus 25 setjes is best veel, dus slim om op deze manier de kalender vol te krijgen. Er zijn nog een paar doosjes leeg, die hoop ik te vullen met andere presentjes via het initiatief #adventcadeautjesruilen (instagram) of met wat leuke wetenswaardigheden (geschreven of geprinte tekst) over het dierenrijk. Want informatie is ook een presentje.

IMG_9541

Landje ”eiland” met palmboom van vilt en kokosnoten van barnsteen

IMG_9536

Cadeautjes ruilen?
Met een aantal andere moeders die ook actief Advent kalenders vullen voor hun kinderen hebben we al een paar jaar wat cadeautjes uitgewisseld voor elkaars kinderen. Superverrassend en hartverwarmend en verbindend.
Het vaste ‘groepje’ stuur ik ook zo’n setje toe! Ik had immers de smaak te pakken 😉

Hierboven een impressie van adventcadeautjes ruilen via instagram
(credits foto links: @kaboutertuin)

Reactie achterlaten? Altijd leuk!
Ik ben heel benieuwd of er meer ouders zijn die zó bewust de Advent kalender voorbereiden of op een andere manier advent willen of gaan introduceren of beleven dit jaar!  

bew 2

Een gedachte over “Secondhand Avent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s