Wendy’s woensdag #5

Een kleurrijke woensdag met energie en plezier.

De oudste 2 kindjes naar school gebracht, en daarna gauw naar huis voor koffie en dreumeslief de ruimte geven om te spelen en bewegen.
Met laarzen nog aan (HEMA) lekker spelen samen met de  regenbogen én plankjes.
Ik deel regelmatig foto’s op instagram over het speelgoed wat wij in huis hebben van o.a. Grimms en Ostheimer. Ik ben dol op deze Duitse merken en we hebben er met 3 kinderen al aardig wat van verzameld.
Van volgers maar ook van rl-vrienden krijg ik regelmatig de vraag wat je er nu allemaal mee kunt, en ze spreken vaak twijfel uit of het nu wel écht leuk is.
Wat bepaalt nu of speelgoed leuk is?
Tsja, dat bepaal je toch zelf 😉 Wij zijn vrij kritisch over wat we wel en niet in huis hebben en bieden onze kinderen bewust dingen aan of houden materialen bij ze weg. Ik zal hier later nog een los blog over schrijven, over ontwikkeling en spel (en speelgoed).
De bogen en dieren zijn heel basic en daardoor kan er telkens iets nieuws mee worden gebouwd of gedaan.

De plankjes-set is de laatste aanwinst en kregen de kinderen van Sint. Ze zijn een perfecte toevoeging op de grote regenboog.
(Overigens hoor ik vaak: goh wat is deze duur maar als je beseft dat je hiermee een uniek stuk houten speelgoed in huis hebt gehaald, wat met liefde voor kinderspel gefabriceerd is, gecontroleerd en veilig van kleur voorzien, wat is dan iets meer dan 50 euro? Voor een item dat ook nog eens prachtig is als decoratie in huis, fijne energie afgeeft en jaren meegaat, tijdloos en fantasievol is voor alle leeftijden, want bouwen en neerzetten is leuk voor álle leeftijden, ook volwassenen, spelen is voor iedereen belangrijk).

grimms-bogen

foto: Grimms Spiel & Holz design INSTAGRAM: @grimmswoodentoys

Het is een heerlijke ochtend met I. We doen een paar dingetjes en daarna wordt hij wat baldadig en weet ik: het is tijd om hem te laten slapen. Dat vraagt wat tijd en geduld, waarna hij een kort half uurtje slaapt en ik vaak mijn mail check, zo ook vandaag.

Na zijn slaapje stappen we in de auto om zus & broer uit school te halen. We lunchen met elkaar en er wordt fijn gespeeld met de vintage Polly Pocket (marktplaats).

Mijn schoonmoeder komt 2 uurtjes oppassen, zodat ik met dochterlief naar haar eerste euritmie-les kan gaan. Samen even op pad, haar rustig begeleiden met het kennismaken van de juf vind ik prettig, voor haar en voor mezelf. Met 3 kinderen is het soms passen en meten, ervaar ik de afgelopen 1,5 jaar, als er dan een oma kán komen oppassen zeg ik daar geen nee (meer) tegen. Superfijn.

img_7104

Euritmie blijkt een succes! Dochterlief is onder de indruk van de muziek (piano), de juf en wat ze er mogen doen, en ik ben ook enthousiast, met name over de zalige sfeer van het gebouw en de architectuur. De kleuren en de thee die klaar staat.

Manlief is inmiddels thuis, schoonmoeder gaat nog een blokje om met zoonlief die graag even wil fietsen en we maken nog leuke krijtjes van Crayon Rocks.

Krijtjes maken?!
We hadden vrij veel gebroken sojaboon-krijtjes. De kinderen hebben ze gesorteerd en verdeeld over een siliconen bakvorm (voor chocolade). Ik deed de vorm even in een voorverwarmde oven, en hield geen tijd bij (ik gok 10 min) maar gluurde af en toe. Wanneer de krijtjes nét vloeibaar ogen kun je ze er namelijk het beste uithalen. Stel dat er dan nog wel wat brokjes los in zwemmen is niet erg, dat hard wel weer uit. De oven stond om 180 graden of zoiets. Als je ze te lang laat zitten mengen de kleuren te veel en wordt het een mengelmoes bruin.
De krijtjes zijn wel gloeiend heet, ik liet ze afkoelen en bekeek ’s avonds na het eten het resultaat (via instagram kreeg ik de tip om ze direct in de vriezer te plaatsen, dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd)
Wat waren sommige mooi gelukt, zo spannend om te zien hoe de kleuren bij elkaar mengen. Ik legde ze op een bordje klaar met 2 vellen tekenpapier voor morgen…

img_7114

Dan mogen de kinderen na het ontbijt, en vlak voor school nog even een (abstracte) tekening maken met hun eigen gebakken tover-krijtjes! 🙂

IMG_7115.PNG
Na het eten gaan kinderen in bad en naar bed en daarna werk ik. Meestal 1 a 2 uur.

En dan, aan het einde van de dag bedenk ik me altijd wat er goed ging, wat er minder goed ging, fijn ging of mis ging.
Als moeder leer ik iedere dag. En hoewel niet iedere dag fantastisch voelt of voldaan, weet ik dat er altijd weer een nieuwe dag komt… met nieuwe rondes en nieuwe kansen.
Ineens moest ik denken aan de roze postkaart die ik ontving van Love2bemama, toen ik net bevallen was van I. Want hoe druk we het ook allemaal hebben, hoe onrustig de omgeving (mensen of huis) ook is, hoe torenhoog de was-stapels soms zijn, hoe moeizaam de dagen soms verlopen en hoe erg je uit balans kunt zijn, het is belangrijk om liefdevol te blijven. Ieder kind verdient toewijding en aandacht. En het is belangrijk om daar ook gewoon zelf van te genieten.

Lachen en plezier maken.
Complimentjes geven. Maar ook fouten benoemen (om van te leren).
Goede voorbeelden geven.
De kinderen zien, aaien, koesteren…
Ieder kind verdient het om gezien te worden en te zijn wie hij/zij is… en daar doe ik iedere dag weer ontzettend mijn best op! ❤

img_7116

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s