In de wolken met een kinderboek

Als kind heb ik het nooit meegekregen, Kinderboekenweek. Maar ik was wél gek op boeken! En ik kocht al vóór ik kinderen had kinderboeken. Heel wat inspirerende prentenboeken hier in de boekwinkels, ook wel 2e hands in kringloop/ vrijmarkt of leuke boekjes in het buitenland.
Nu in moeder ben, vind ik het leuk om met in ieder geval Kinderboekenweek naar de boekwinkel te gaan. Vorig jaar bezocht ik met de kinderen de Haagse kinderboekwinkel Alice in Wonderland. Deze winkel stap ik ook vaak vlak voor de Sinterklaas-intocht nog binnen voor een nieuw Sinterklaas boek.

img_8034

Foto van vorig jaar, Kinderboekenweek 2015, Alice in Wonderland Den Haag

Heel leuke winkel in Den Haag is ook Villa Paagman op ”de Fred”, waar we regelmatig even binnenstappen. Hoewel ik de tv daar iets minder vindt, vermaken de kinderen zich ook altijd bij de andere knopjes en dingen die er af te spelen zijn. Villa Paagman verkoopt ook leuke aanverwante artikelen, educatieve boeken en prachtig speelgoed van Djeco.

paagman

Deze zomer stapten we Villa Paagman nog binnen…

img_4055
Allerleukste boekwinkel in de regio is  In de wolken. Ik ken deze winkel inmiddels op mijn duimpje, omdat de eigenaresse mijn postkaarten inkoopt en ik ook de opmaak van o.a. de boekenleggers verzorg. Hartstikke leuk en fijn samenwerken altijd met Inge.
Bij In de wolken worden trouwens regelmatig leuke (voorlees- & knutsel)activiteiten georganiseerd en het boeken-assortiment is uitgebreid en net weer even anders dan bij de andere boekwinkels. Ze verkopen bijvoorbeeld ook HABA-spellen, Lyra potloden e.d. en Schleich-figuren. Opvallend leuk zijn ook de mandjes tussendoor met mini-boekjes en de leuke traktatie-presentjes die je er kunt vinden.

 


Vandaag start Kinderboekenweek 2016. En 2016 is ook nog eens Jaar van het Boek. Genoeg redenen dus om met de kinderen een boek te gaan kiezen vandaag. Het is zo leuk te zien wat ze beetpakken en mee willen nemen.


Omdat ik ook nog drukwerk moest langsbrengen en het bij In de wolken in Voorburg altijd overzichtelijk en fijn is, besloot ik daar vandaag een boek met de kinderen uit te kiezen. Omdat mijn dochter in de 2e klas zit en leert lezen, leek het mij verstandig dat zij een AVI-boekje uit zou kiezen. De 2e die we beetpakten werd het al. Daarna verdween zij naar de kast vol Schleich-figuren. Daar stond zoonlief ook al te staren, naar al die sprookjes-achtige en lieve dieren. (Ik dacht alleen maar: uhh we komen hier voor een bóek jongens!)

Voor dreumeslief had ik ook al vrij snel beet, ik had niets van de voren bedacht nog voor hem, maar mijn oog viel op een kijkboekje met Bijbel-verhaaltjes. Niet dat wij geloven, maar ik ben licht Christelijk opgevoed en vind het toch belangrijk dat de kinderen wat mee krijgen van de Bijbelse verhalen. Een stevig boekje, met leuke simpele zoek-opdrachtjes.


Dochter en zoon wilde perse (van hun eigen geld) een baby-Schleichje meenemen, nou vooruit maar. En zoon grabbelde een leuk PIXI-boekje voor 99 ct over een draak. Dat vindt ie helemaal stoer. We vonden ook nog een cadeautje voor een jarig meisje en lieten dat gelijk inpakken. Ieder rekende zelf af bij Inge, die de kinderen lief en geduldig hun geld liet tellen.
Een superleuk bezoekje aan de kinderboekwinkel. En volgend jaar weer voor herhaling vatbaar. Het liefst eerder nog.
Ik ❤ boekwinkels.
En jullie?
Oh het Kinderboekenweekgeschenk kregen we ook mee. Die mag nog even een paar jaartjes in de kast.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s