Zoveel in mijn hoofd

Iedere dag zit vol bezigheden. Dingen om te zien, voelen, horen, ervaren… Maar ook dingen die móeten. Lijstjes maak ik maar al te graag. Om overzicht te krijgen. Per dag, per week, per project. Als moeder, als webwinkel-eigenaar en als ontwerper, als vriendin, als dochter, als zus. Nuttige dingen, duidelijke dingen, zoals boodschappen doen, niet vergeten om die jarige tante een kaart te sturen, die opdrachtgever terug te mailen, een afspraak te maken bij de tandarts, noem het maar op… maar naast alle gewone zaken zijn daar ook nog mijn emoties. De dingen die ik voel. Eye-openers, mooie quotes die ik om mij heen opvang en eigenlijk vast wil houden, of gewoon een blij gevoel door een grappig moment dat spontaan ontstond bij het spelen met de kinderen. En soms ook negatieve gevoelens, frustratie, verdriet of teleurstelling.
Soms maalt mijn hoofd en is het fijn om van mij af te schrijven of tekenen.
En mijn dochter heeft precies hetzelfde…

Anke
Ik bedacht een manier om gedachtes weg te schrijven en evt vast te houden. Unieke mind-blokjes. 1 voor moeders (maar ook als je (nog) geen kinderen hebt) en 1 voor meisjes.
Zo ontstond een idee voor nieuwe artikelen om te verkopen in mijn webwinkel www.uniekepostkaarten.nl
Het idee liet ik Ankepanke prachtig uitwerken. Zij illustreerde lieflijke afbeeldingen in zachte pastel-tinten, met praatwolkjes om gedachtes op weg te schrijven. Helemaal naar mijn wens.


Mind-mama en mind-meisje
Met de blokjes (A6 formaat / postkaart-formaat) kun je datgene waar je aandacht naar toe gaat, uiten door het op te schrijven. Zo concentreer je je op je gedachte, en leer je ontspannen en ben je je bewuster van het moment. Door te schrijven kun je dit moment daarna evt ook weer volledig loslaten. Het was er, je hebt het beschreven en kunt nu loslaten.
Dat is nu wat ze bedoelen met mindfullness. Het bewust aanwezig zijn in het hier en nu en ook afstand leren nemen van de spinsels in je hoofd.
Door dit vaak te doen kun je je eigen grenzen leren te bewaken en stress beter leren opvangen.
Dit is ook erg bevrijdend voor kinderen, een manier om samen (of als je kind al schrijven kan, alléén) de gedachtes van de dag een letterlijke plek op papier te geven. Perfect om ’s avonds voor het slapen te doen en zo rustiger in slaap te kunnen vallen. Of om een blokje op de kamer te leggen van het kind als zij zich even terug wil trekken en het blokje kan grijpen wanneer nodig.
(Bij voldoende animo komt er op korte termijn een specifiek blokje bij in de collectie voor jongens, laat het weten als je interesse hebt, via fb, mail, insta of onderaan dit blog)

En dan?
Je kunt het blokje als schriftje gebruiken en alle blaadjes bij elkaar houden. Zo kun je het nog eens nalezen of juist loslaten en op een eigen manier afstand nemen van (bepaalde) blaadjes in het blokje.
Maar je kunt gedachtes ook doorgeven. Een mooie gedachte of overgenomen quote die je tegenkwam (per snailmail) naar een vriendin sturen bijvoorbeeld.
Of sommige blaadjes op bepaalde plekken in huis of bij je werkplek hangen. Zinnen of woorden die je helpen, waar je af en toe op gewezen wilt worden.
Voorbeeldjes:

Je kunt nergens voor altijd aan vasthouden.
Wat ik waard ben, dat is wat ik zelf weet en voel en wordt niet bepaald door anderen.
Ik houd niet meer vast aan iets wat ik heb laten gaan.
Ik vertrouw erop dat de natuur en het leven mij draagt.

Woede en frustraties
Als een emotie heel hevig is, helpt het om het van je af te schrijven en is het blokje misschien te klein. Kies dan voor simpelweg een papier en neem wat woorden over om in het wolkje te plaatsen. Ga naar de kern. Wat maakte jou nou zo boos? Het antwoord kan soms relativerend werken. Leg het papier weg en kijk er de volgende ochtend bij daglicht naar. Draag het blaadje een dag bij je en verberg het dan, laat het los.
meisje en mama mind preview.jpg
Nog meer?
Misschien zie jij als lezer van dit blog misschien nog wel meer mogelijkheden met de blokjes. Leuk als je een reactie achter laat. Ideeën en inspiratie delen is altijd fijn.

Je bestelt de blokjes via www.uniekepostkaarten.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s