Wendy’s woensdag #4 Koningsdag

Ik vind het 1 van de vrolijkste feesten van het jaar. Als kind verheugde me ik al ontzettend op deze dag en nóg.
Gebak, spelletjes voor de kinderen op straat, verkleden, lekker naar buiten, letterlijk vríj zijn, struinen over de vrijmarkt op zoek naar schatten en foto’s maken. Iedereen is uitbundiger, durft en doet meer op Koningsdag. De saamhorigheid, de onderliggende trots op ons kikkerland. Ik kan de zelfgemaakte cupcakes en de verregende popcorn gewoon heel erg waarderen en het leukste dit jaar vond ik hoe mijn kindjes zelf allebei hun portemonneetjes trokken als ze iets leuks of lekkers zagen.


’s Ochtends begon onze ochtend met een knutseltafel vol oranje papier en stempels e.d. Dit had ik de avond ervoor allemaal al klaargelegd voor de kinderen. Ook een speelkleedje met vosje en een boek, waar we niet eens aan toe gekomen zijn.
Na ontbijt lekker koffie met een tompouce van de bakker.

Sprokkelen & struinen anno 2016
Op het account van Het rijk vol kleuren zag ik de tip om plastic speelgoed links te laten liggen en juist houten speelgoed te sprokkelen op de vrijmarkt. Een goed idee! #lieverspelenmethout
Ik nam mij voor op zoek te gaan naar houten dingetjes voor de kinderen en prentenboeken om mee te knutselen / in te knippen.

IMG_5064

Ondanks het wisselvallige weer viel het aantal kleedjes in Den Haag niet tegen. We gingen naar 2 plekken en wat ik vooral veel zag, waren borre-boekjes, blue-band-broodtrommels, little people en toch ook wel veel papieren stapel-torens (zelfs van djeco).
Dit jaar was het leuk om te zien dat dochter en zoon allebei de aandacht hadden voor de kleedjes en ook echt zochten zelf naar spulletjes. Ze vonden allebei iets groots en iets kleins en verder ging het meeste kleingeld op aan lekkernij.


Onze vrijmarkt-schatten op een rij
– Thomas treintje 0,10
– Pippi dvd box (4dvd) 0,50
– Skeelers 5,00
– Houten kraan voor de houten treinbaan 4,00
– Duplo 5,00 (dieren, wat blokken en een kraanwagentje voor ons neefje, we verdeelden het thuis en geven onze neefjes ook wat nieuws aanvullends, altijd leuk)
– 2 Glazen ballen 2 x  0,50 (de kinderen wilden ze hebben, ze zijn van glas en loodzwaar, maar supermooi, misschien maken we er iets mee in de tuin. Suggesties welkom onder dit blog!)
En zoonlief grabbelde een keer voor 0,50 en had een plastic huisje met deurtje. Hij was er dolblij mee.

IMG_5146IMG_5152IMG_5145IMG_5133

De kinderen deden ieder wat leuke spelletjes met munten die je kon kopen.
Verder popcorn, cupcake, suikerspin, snoepzakjes én ijs!
Pfff, ja dat kán allemaal met Koningsdag als je zelf mag kopen wat je wilt.

Thuis bedacht ik me dat ik 3 dingen had gezien en achteraf misschien toch had mee willen nemen. Een eenhoorn-puzzel voor een vriendin, maar ik twijfelde over de compleetheid, en vond hem toch wat hysterisch. Een fisherprice vintage busje, niet zo zeer voor het busje maar voor de poppetjes. Mijn moeder heeft die van ons vroeger nog, maar de poppetjes zijn niet meer compleet. En een lotto-spel van Djeco, het doosje zag er best ”afgeracht” uit, maar misschien waren de kaartjes van binnen nog best heel mooi. Enfin, uiteindelijk best wel fijn dat ik het heb laten liggen, want we hebben thuis genoeg!

Grootste succes bleken de skeelers, die gingen de hele middag niet meer uit.
Thuis speelden we met z’n allen met de duplo, de houten baan en ik kon zelfs ’s middags nog een uurtje werken. Manlief nam de kinderen nog tussen de buien door naar buiten en ’s avonds mochten de kinderen nog even opblijven.
Het naar bed brengen was wel een flink ritueel (licht uitgedrukt) maar dat kwam mede omdat de dag zo leuk was, en dat het te moeilijk was om er een einde aan te breien?!

Hoe vonden jullie dit jaar Koningsdag en wat is jullie leukste moment en vrijmarkt-schat?

IMG_5148

Wat zoonlief grabbelde…

2 gedachtes over “Wendy’s woensdag #4 Koningsdag

  1. Heerlijk zo’n dag. Wij zijn naar een vrijmarkt geweest die erg tegenviel. De kinderen hadden van de vader van mijn vriend die ze gewoon opa noemen ieders 5 euro gekregen maar kwamen met 3.50 en 4 euro weer thuis. Hier in het dorp waren ook activiteiten maar de bingo en spellen waren gratis. De oudste heeft wat barbies gekocht en de jongste 1 auto. Normaal lopen we altijd met zakken vol terug dus kan je nagaan 🙂 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s