Wendy’s woensdag #1

Ik ben voornemens om regelmatig te bloggen over hoe mijn dag was. De woensdag is altijd mijn favoriete dag van de week…

Wat ik zoal deed deze woensdag 20 januari:
Opstaan (met moeite)
3 kinderen aankleden, ontbijt, douche, tassen klaarzetten… koffie!
Kinderen naar school brengen
Thuis mijn baby voeden en alweer… koffie!
Ik drink veel koffie. En ik eet (at!) te veel tarwebrood. Ik heb deze week geleerd dat tarwe mij moe en somber maakt. Mijn voornemen is om meer spelt te gaan eten om vitaal te blijven, zowel mentaal als fysiek. Koffie vervangen voor thee kan ik nog niet. Maar dat is healthy-er wil gaan eten (en drinken) is een absoluut feit.

Enfin. Baby in de doek en werken maar. Ik heb een kantoor aan huis. Veelal wit (incl witte printer). Ik werk wat aan mijn site (deze dus) en aan mijn webwinkel. Gisteren kwamen 5 nieuwe postkaarten binnen, dus die wil ik zsm online zetten en delen via social media. Het bizarre is altijd, dat ik dan gelijk een ris aan nieuwe bestellingen binnenkrijg en dat is altijd waar ik vooraf toch wat beter rekening mee moet houden. Het inpakken van bestellingen is leuk, maar ook tijdrovend. Misschien omdat ik het te zorgvuldig en uitgebreid doe. Ik stel de inpakwerkzaamheden uit naar vanavond.

Dochter heeft een partijtje na school en zoon wordt door oma opgehaald dus ik heb vandaag 2 uurtjes langer dan normaal om thuis te zijn met baby en wat werk te doen. Ik benut alle tijd die ik heb als hij bij mij in de doek slaapt. Om half 12 wordt hij wakker. Ik bestudeer zijn lachende gezichtje wat na ieder slaapje weer iets veranderd lijkt.
Ik verschoon het bed en vouw een was weg. Want ook dát moet gebeuren. Baby doet wat kruipoefeningen op bed. Ik besef me hoe snel ons ventje wil en gaat. Met 4 maanden al tanden en nu hupst hij op handen en knieën over het bed.

Om 12 uur lunch ik met mijn baby, die inmiddels in de stokke stoel aan tafel gezellig erbij zit. Eerst maak ik iets met havermout voor mezelf, maar dat krijg ik écht niet weg. Ik zal de foto besparen (maar heb die wel naar mijn zusje ge-appt, zij vond het er wel lekker uitzien :S)
Dan maar iets heel anders, ik kijk wat we in huis hebben en bak uiteindelijk 2 eitjes en eet dit met wat rucola & cherry tomaat (bio via kievit) + een blok kaas.
IMG_0885.JPG
Ik bel kort met mijn beste vriendin en daarna knuffel en voed ik baby. Om hem vervolgens op mijn rug te doen in de draagdoek om tóch maar de bestellingen die zijn binnengekomen in te pakken. Ook maak ik 2 setjes kaarten klaar in een zakje voor mijn moeder en zusje. Ik geef hen altijd mijn nieuwste ontwerpen. Daarna check ik de brievenbus en vind een fijne snailmail van Sandra.

Het is tijd voor koffie en daarna veel water en ik voed mijn lieve baby. Baby valt weer in slaap. Niet zo gek want gisteren sliep hij zo goed als niet overdag en nu heeft hij dus echt wat in te halen. Ik heb nog een uur voordat ik de deur uit moet.

Baby wordt al vrij snel weer wakker, we knuffelen en ik moet zo om mijn vrolijke mannetje lachen. Ik zoek het adres op via googlemaps van het vriendinnetje waar ik dochter straks ga ophalen van het partijtje. Ik ruim nog wat op en stap dan de auto in om zoon op te halen bij oma, met tussenstop bij de bakker voor (spelt)brood en dan door naar dochter.

De dag loopt verder wat chaotisch. Het partijtje (een disco-feest met in de huiskamer een heuse kinder-dj) is een groot succes en dochter heeft het heerlijk gehad, maar alle spullen en verkleedkleding verzamelen en dan met 3 vermoeide kinderen naar huis rijden vraagt wel veel van mij zo op het eind van de dag. Thuis schil ik aardappels en voedt baby in slaap, die ik in de doek stop om nog weer wat mails te beantwoorden en drukwerk te bestellen voor een opdrachtgever. Manlief komt thuis en kookt en de oh zo vermoeide kinderen mogen even iets kijken wat ik had opgenomen van tv.


De avond valt, het is donker geworden buiten en na het eten houden we ons vaste ritueel aan.
Bad.
Boek.
Bed.

Ik besef me hóe fijn het was om 6 uur (van 9 tot 3) 1 op 1 met mijn baby te zijn. Om zijn signalen voor 200% op te kunnen vangen en hem volledig in zijn behoeftes te kunnen voorzien en in de momenten dat hij slaapt echt even te kunnen werken.
Ook ervaar ik dat het best wel leuk is om een dag uit te schrijven in een blog. Maar dat komt waarschijnlijk omdat vandaag alles vrij ‘smooth’ ging.
Wat denken jullie, is zo’n Wendy’s woensdag voor herhaling vatbaar?

3 gedachtes over “Wendy’s woensdag #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s