Pareloesters om uit te delen

pareloesters wendydeboer 02Trakteren, cadeautjes maken, spulletjes opsturen per post (snailmail). Ik doe dat graag! Zo maakte ik eens kaboutertjes van vilt om uit te delen en kettingen met schelpjes eraan om te trakteren op school (ipv snoep of eten).
Toen Emy van http://www.kaboutertuin.nl op instagram vroeg of ik met haar adventcadeautjes wilde ruilen was ik gelijk enthousiast. Er sloten meer moeders zich aan. Cadeautjes maken voor elkaar, dus ruilen per post. Een goed idee om elkaar te helpen met het vullen van de kalender dit jaar. En stiekem voor onszelf ook zo leuk, want zo is het echt een verrassing wat je kind aantreft in de kalender.
pareloesters wendydeboer 03
Ik koos voor een kleine schat, een pareltje in een schelp. Op gevoel tekende ik zelf een patroontje en knipte uit vilt de vorm, binnenzijde wit en buitenzijde gekleurd. De binnenzijde is gevuld met wat (echte) vulwol en daarin stikte ik een parel vast. Sommige voorzag ik van échte parels! Maar ik had er niet voldoende in huis, dus sommige schelpjes bevatten een nep (plastic) pareltje van een kapot-geknipt parel-armbandje. Het maakt het knutseltje er niet minder op.

Het maken van deze schelpjes ging prettig terwijl ik ondertussen mijn baby voedde, met de oudere kinderen aan tafel knutselde of ’s avonds op de bank zat. Een leuk karweitje en het is voor de kinderen ook gezellig om te zien dat mama handwerkt en hier iets leuks uit komt om uit te delen aan andere kinderen.
pareloesters wendydeboer 01
Mijn dochter zag de hoeveelheid schelpjes groeien en genoot er zo van. Ze is stiekem zo benieuwd welke zij zelf zal aantreffen in de kalender volgende maand (ik kan jullie verklappen dat dit de zalm-oranje is met roze draad gestikt en een écht pareltje in de binnenzijde).
pareloesters wendydeboer 07
Ik koos de kleurtjes zorgvuldig voor alle kindjes en hoop dat zij verrast zullen zijn. Om het cadeautje compleet te maken schreef ik er déze postkaart bij voor de mama’s. Een mooie zachte serene kaart, die naar mijn idee goed aansluit bij de advent-tijd. Ook typte ik er nog een klein ”begeleidend schrijven’ bij, dat ik uitprintte en bij het schelpje stopte.

oester

PARELOESTER
Wat is een parel?
Een schelp bestaat uit 2 kleppen waar een parel in kan groeien. Als er een zandkorreltje in de schelp terecht komt, bedekt de oester dat met parelmoer. Zo ontstaat een parel. Hoe langer het korreltje in de schelp zit, des te groter wordt de parel omdat de oester steeds weer een nieuw laagje parelmoer aanbrengt. De grootste parel die ooit gevonden is, had een doorsnede van zo’n 2 cm. Wilde parels zijn kostbaar omdat ze moeilijk te vinden zijn en moeten worden opgedoken van de zeebodem.

Veel plezier met je (advent)cadeautje

liefs.
Wendy
handgemaakt met liefde

Meer weten of nieuwsgierig naar welke cadeautjes ik terug ontving? Kijk op instagram en zoek op #adventcadeautjesruilen

pareloesters wendydeboer 06

 

Een gedachte over “Pareloesters om uit te delen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s