Vissen vangen

vis vangspel Wendy de Boer

Speciaal voor mijn neefje (het zoontje van mijn zusje Kim) maakte ik een vissen-vang-spel van vilt & karton.
Dit keer geen inspiratie van pinterest maar gewoon zelf op het idee gekomen en uit het blote hoofd uitgevoerd.

Ik kocht niets voor dit cadeau, maar gebruikte spulletjes die ik in huis had. De basis bestaat uit 5 stevige vierkante kartonnen stukken (geknipt uit een kartonnen doos). Deze bekleedde ik met badstof en stikte ik vast op de naaimachine. Door tussen de stukken door te stikken ontstond vanzelf wat speling, zodat het ”aquarium” opvouwbaar werd, iets dat ik zeer belangrijk vond in het ontwerp. Zou je de delen te strak op elkaar stikken, kun je de basis niet meer vouwen!
Aan de onder-flap maakte ik een zakje, waar de visjes in kunnen opgeborgen na het spelen. De hengel is en tak, met een gaatje aan de bovenkant, waar ik een katoenen draad (4-dubbel, lekker stevig) doorheen stak. Aan de hengel een magneetje gewikkeld in vilt en omgewikkeld met katoenen draad. Niet de meest charmante oplossing, maar de hengel functioneert en dáár gaat het om!
De vissen knipte ik uit vilt, de oogjes maakte ik met zwart garen en de glinstering met glitterdraad, beiden met de hand. Daarna naaide ik de visjes én de laars dicht met de naaimachine.

De materialen die ik heb gebruikt:
Ik had alles nog op voorraad of in huis
– badstof (een blauwe handdoek die mijn man gratis bij de Gillette kreeg 😉 )
– wolvilt (o.a. verkrijgbaar via www.puurspeelgoed.nl)
– magneten
– houten tak (uit het bos)
– donkerblauw haakkatoen
– zwart garen (oogjes van de vissen)
– glitterdraad

Testen!
Met de kinderen om mij heen full-time, het huishouden en mijn ontwerp-werk én webwinkel (bestellingen versturen) maakte ik dit spel in etappes.
Toen het spel helemaal af was, hebben we het met elkaar getest en dat was erg leuk. De meeste voldoening krijg je als je ziet dat hetgene dat je hebt bedacht aanslaat. Mijn kinderen (vooral mijn dochter) nam het spel serieus en genoot van het vangen, maar oh oh de laars wilde ze écht niet! Want tsja… dan heb je verloren.

Meer?
Ik maakte 1 laars, 4 visjes en 1 hengel. Vrij weinig, maar ik had niet meer magneetjes in huis. Het is evt ook leuk om een klein inktvisje te maken, of te variëren in grootte van de vissen.

Ik hoop dat mijn neefje (met zijn toekomstige broertje of zusje) heel veel plezier gaat beleven aan het spelen van dit spel.

vis uitklappen vis vakje dicht vis testenvis vakjevis 5 elementen

 

hart roze

6 gedachtes over “Vissen vangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s